14 Ιουν 2016

Συνεργασία ΗΠΑ - Γαλλίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με τις γαλλικές Αρχές για το θέμα της δολοφονίας ενός αστυνομικοί διοικητή και της συντρόφου του από έναν άνδρα ο οποίος ενδέχεται να έχει δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι ο Αμερικανός ...
Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ενημερωθεί ότι ο 25χρονος Γάλλος Λαροσί Αμπαλά, ορκίστηκε πίστη στον ηγέτη του ISIS, τον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, με ένα βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο από το σπίτι των θυμάτων του.
«Πρόκειται προφανώς για μια ανησυχητική κατάσταση που εντείνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο δολοφόνος μπορεί να είχε τρομοκρατικές διασυνδέσεις. Για αυτό Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σε επαφή με τις γαλλικές Αρχές», ανέφερε ο Έρνεστ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας είναι "κρίσιμης σημασίας" για την ασφάλεια τόσο της Γαλλίας όσο και των ΗΠΑ.
«Για αυτό αναμένω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τις γαλλικές Αρχές στην έρευνά τους» πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr