28 Ιουν 2016

Μητσοτάκης: Εγκληματική η απλή αναλογική, «όχι» ψήφο στα 17

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χαρακτήρισε εγκληματική την απλή αναλογική. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στην εκπομπή ΕΝΙΚΟΣ του STAR υποστήριξε ότι η απλή αναλογική είναι η συνταγή για την απόλυτη ...
ακυβερνησία και τάχθηκε κατά της απευθείας εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών υπενθύμισε ότι πρόκειται για πρόταση που εκείνος έχει καταθέσει και πως θα μπορούσαν να μειωθούν στους 250, απόφαση που δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος. Σχετικά με τη μείωση των μισθών του βουλευτών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ήδη έχουν περικοπεί κατά 40% και πως δεν θα είχε αντίρρηση για λόγους πολιτικού συμβολισμού για περαιτέρω μείωσή τους.
Εθνική γραμμή τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2018, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι πρέπει να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα φέρουν επενδύσεις στην χώρα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αναφέροντας ως παράδειγμα πραγματικής μεταρρύθμισης την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Επικριτικός για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στην ομιλία του για «δίκαιη ανάπτυξη» δεν ανέφερε ούτε μία φορά τις λέξεις «επιχειρηματίας» και «επιχειρηματικότητα».
Επανέλαβε ότι ο ίδιος μιλάει για μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες και προειδοποίησε ότι αν μειωθεί ο ΦΠΑ και κάποιοι επιχειρηματίες δεν κόβουν αποδείξεις, θα έχουν μετά αυστηρότερες συνέπειες.
Μάλιστα προασπίστηκε τη χρήση του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών, εξηγώντας ότι περιορίζουν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή και τόνισε ότι το ζητούμενο για μπορέσουν κάποιοι από τους Έλληνες που μετανάστευσαν στον εξωτερικό να σκεφτούν να επιστρέψουν, είναι να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.
Σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν 120.000 νέες θέσεις απασχόλησης το χρόνο, για αυτό χρειάζονται 100 δις ιδιωτικές επενδύσεις στα επόμενα 5 χρόνια.
«Εμείς θέλουμε να δρομολογήσουμε στοχευμένες φοροαπαλλαγές με προϋπόθεση να μειώσουμε ισόποσα τις δαπάνες», ανέφερε και διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα πει για παράδειγμα ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά ότι μπορεί σταδιακά να τον μειώσει ξεκινώντας από τα ακίνητα που δεν φέρνουν εισοδήματα.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι στην Ελλάδα δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων εξηγώντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.
Για το δημόσιο ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα κάνει απολύσεις μόνο εκείνων που μπήκαν παράνομα, με πλαστά πτυχία.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε επίσης στο αίτημα για εκλογές λέγοντας πως το κόστος παραμονής της σημερινής κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της.
Σε ότι αφορά τη ΝΔ δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά, μίλησε για ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και διαμήνυσε ότι «πρόσωπα που έχουν στιγματίσει με τη συμπεριφορά τους δεν έχουν θέση στη δική μου ΝΔ».
Για το δικαίωμα ψήφου από την ηλικία των 17, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν συμφωνεί.
Για το Brexit είπε πως πρόκειται για «μεγάλη περιπέτεια», ότι πολλοί – συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου – δεν το περίμεναν και πως «ο κ. Τσίπρας θα είχε να προσφέρει τεχνογνωσία στον κ. Κάμερον πως το ‘Όχι’ μπορεί να το κάνει ‘Ναι'».
«Η Ευρώπη πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη», είπε, και τόνισε πως δεν μπορούμε να ζούμε μονίμως μόνο με το όραμα μιας Ευρώπης που μας γλυτώνει από τον πόλεμο, και έκανε λόγο για Ευρώπη που είναι τραυματισμένη και από το λαϊκισμό.
Πηγή:http://tvxs.gr