25 Μαΐ 2016

Γερμανική κυβέρνηση για Eurogroup: Είναι ένα καλό αποτέλεσμα

«Δρόμος ανοιχτός για την δεύτερη δανειακή δόση», είναι ο τίτλος άρθρου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση του χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα.
Το άρθρο έχει ως εξής:
«Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup κατά τη συνάντησή τους ...
στις Βρυξέλλες έδωσαν το πράσινο φως για την δεύτερη δανειακή δόση. Τον Ιούνιο θα απoδεσμευθούν τα πρώτα χρήματα. Συνολικά 10,3 δισ. πρόκειται να διοχετευθούν στην Αθήνα. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Γκάμπριελ επαίνεσε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.
Στην Ελλάδα πρόκειται να εισρεύσουν πληρωμές από το πρόγραμμα βοήθειας, ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αποφάσισαν οι 19 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Επτάμισι δισεκατομμύρια θα καταβληθούν τον Ιούνιο. Τα υπόλοιπα πρόκειται να ακολουθήσουν αργότερα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνάντηση.
Οι ευρωπαίοι εταίροι και πιστωτές επιβεβαίωσαν ότι η Αθήνα βρίσκεται σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Ο Ντάισελμπλουμ μίλησε για ‘πολύ καλά νέα', τα οποία δείχνουν ότι το πρόγραμμα βρίσκεται και πάλι πλήρως εντός τροχιάς.
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο νομοθέτησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επιπλέον βήματα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που ζητήθηκαν από τους δανειστές. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται αυξήσεις φόρων, η ίδρυση ενός ταμείου αποκρατικοποιήσεων, όπως και η θεσμοθέτηση ενός ‘φρένου χρέους'.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr