14 Μαΐ 2016

Νέα μηνύματα από τις ΗΠΑ για γρήγορη αναδιάρθρωση του χρέους

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συζητήθηκε κατά τη διάρκεια κατ' ιδίαν συνάντησης που είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Σιτς. Ο τελευταίος παρέθεσε γεύμα στον Έλληνα υπουργό στο ...
Υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία συμφώνησαν ότι «δεν πρέπει να καθυστερήσει».
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τη δήλωση που, λίγο νωρίτερα, είχε κάνει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ο οποίος διεμήνυσε πως τώρα είναι η ώρα να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο Νέιθαν Σιτς από την πλευρά του τόνισε τη σημασία της τήρησης των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Ελλάδας, αλλά και την πεποίθησή του ότι υπάρχει χώρος να συμφωνήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και την αισιοδοξία του πως αυτό θα συμβεί άμεσα.
Ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως τυχόν επανάληψη της ελληνικής κρίσης δεν θα αποτελούσε καλό νέο για την παγκόσμια οικονομία και τη γεωπολιτική σταθερότητα, ιδιαίτερα ενόψει της ψηφοφορίας για το Brexit.
Πηγή:http://tvxs.gr