9 Μαΐ 2016

Τι προβλέπει η ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό

Την ελληνική πρόταση που κατέθεσε στο Eurgroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για τον αυτόματο μηχανισμό και τον τρόπο που θα λειτουργεί φέρνουν στο φως οι ανταποκριτές της Καθημερινής και του real.gr στις Βρυξέλλες....
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλούνται η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει δυο χαρακτηριστικά στοιχεία: α) δεν εξαιρεί τις βασικές κρατικές δαπάνες, δηλαδή μισθούς και συντάξεις, αλλά μόνο λίγες κατηγορίες κοινωνικών δαπανών. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι άλλες κρατικές δαπάνες θα μειώνονται ανάλογα, έτσι ώστε να γίνεται διόρθωση των οικονομικών αποκλίσεων, β) ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός - αν υπάρχει - θα κρίνεται από τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ που πάντα κρίνει την προηγούμενη χρονιά.
Η πρόταση αναφέρει ότι την 30η Απριλίου κάθε έτους, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να συντάσσει μία έκθεση, η οποία και θα δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης και θα κοινοποιείται στην Βουλή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αυτή την έκθεση θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη οποιαδήποτε απόκλιση μεταξύ του στόχου που έχει οριστεί και του πραγματικού αποτελέσματος του έτους.
Πηγή:http://tvxs.gr