5 Μαΐ 2016

Μαξίμου: Η ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση διασφαλίζει πλήρως τις συντάξεις

«Η κυβέρνηση πέτυχε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς πάνω στους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Προσθέτουν ότι η μεταρρύθμιση «διασφαλίζει πλήρως τις συντάξεις, ...
προστατεύει τους πιο αδύναμους, κατανέμει δικαιότερα και αναλογικότερα τα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν επίσης ότι αυτή η νομοθετική πρόταση βρίσκεται στον αντίποδα των συμφωνιών που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και στις οποίες, όπως υπογραμμίζουν, θεωρείτο δεδομένη η δραστική οριζόντια μείωση των συντάξεων, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, η πλήρης ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος, η κατάργηση του αφορολόγητου και η επιβάρυνση - για μια ακόμα φορά - των πιο αδύναμων, δηλαδή αυτών που τόσα χρόνια σήκωσαν το τεράστιο βάρος της κρίσης.
«Οι ίδιοι που είχαν συμφωνήσει σε ένα τέτοιο σχέδιο κοινωνικής καταστροφής, έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να υπονομεύσουν την διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού», σημειώνουν.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι «επιχείρησαν να υποκινήσουν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες και να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης», «χαρακτήρισαν την κατάθεση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου ως μονομερή ενέργεια έναντι των δανειστών, και έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να το αποσύρει, προκειμένου να μην προκληθεί εμπλοκή στην διαπραγμάτευση».
Υπενθυμίζουν επίσης τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ στις 12 Απριλίου, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάθεση του ασφαλιστικού και του φορολογικού στην Βουλή: «Πέρυσι, ο κήρυκας της θεωρίας των παιγνίων, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και στο τρίτο Μνημόνιο, ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Φέτος, έχουμε τρεις κήρυκες της ίδιας επικίνδυνης θεωρίας. Τους κυρίους Γ. Κατρούγκαλο, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο. Δηλαδή, τον υπουργό που μαζί με τον κ. Τσίπρα παρακαλούσε το Δ.Ν.Τ. να συμμετέχει επί τριετία στο πρόγραμμα. Το έργο είναι παιγμένο ξανά και ξανά. Από την «επικείμενη συμφωνία» στη «σύγκρουση». Και από τη «σύγκρουση» στην οδυνηρή για τους πολίτες συνθηκολόγηση. Όμως, αυτήν τη φορά, η παράσταση δεν κόβει εισιτήρια…». 
Οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «σήμερα διαψεύδονται οικτρά και ο ελληνικός λαός βλέπει πολύ καθαρά, ποιοι είναι αυτοί που διαπραγματεύονται αποφασιστικά υπερασπιζόμενοι την κοινωνική συνοχή και ποιοι υπέγραψαν λευκά χαρτιά κοινωνικής καταστροφής, φροντίζοντας μόνο για τους κολλητούς και τους συνεργάτες τους».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr