9 Μαΐ 2016

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Αποτυπώθηκε ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στον κ. Παυλόπουλο έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερα θετική για την ελληνική ...
πλευρά» έκβαση του Eurogroup.
«Αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους. Είναι ένα μήνυμα θετικό προς επενδυτές, αλλά και την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα είναι η ημέρα της Ευρώπης», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε την «αξία της αλληλεγγύης», παρά τις «συντηρητικές συνθήκες της σημερινής Ευρώπης».
«Θέλω να σας ευχαριστήσω και προσωπικά γιατί σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή υπερασπιστήκατε και την ανάγκη να παραμείνουμε σταθερή στη διεκδίκηση αυτών των αξιών, αλλά και να διεκδικήσουμε τη δίκαια ελάφρυνση του χρέους», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας πως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.
Όσο για τις τελικές λεπτομέρειες για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως θα καθοριστούν στο Eurogroup της 24ης Μάη.

Παυλόπουλος: Η χώρα μένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή της πορεία

«Η χώρα μένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή της πορεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απόφαση να μείνουμε στην Ευρωζώνη είναι και μία απόφαση των ευρωπαϊκών δυνάμεων. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει η χώρα στον κεντρικό πυρήνα της Ευρώπης», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr