4 Μαΐ 2016

Σενάρια για παραίτηση Νταβούτογλου

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία για ρήξη στις σχέσεις μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ πληροφορίες ...
αναφέρουν πως δεν αποκλείεται τα σύννεφα στις σχέσεις τους να οδηγήσουν ακόμη και στην παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Πέμπτη, ωστόσο επισπεύσθηκε και πολλοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως από αυτήν κρίνεται το πολιτικό μέλλον του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Λίγο πριν από τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας φέρεται να είχε αναφέρει στη Hurriyet πως βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραίτηση, ενώ σε δημόσιες δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν είναι προσκολλημένος σε αξιώματα και θα μπορούσε να παραιτηθεί από τη θέση του, όσο υψηλή κι αν ήταν αυτή, για το συμφέρον του κόμματός του.
Τα προβλήματα στις σχέσεις των δύο ισχυρών ανδρών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα καθώς από τη μία έχουν αφαιρεθεί πολλές εξουσίες από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αχμέτ Νταβούτογλου, και από την άλλη φαίνεται ο Νταβούτογλου να κερδίζει έδαφος έναντι του Ερντογάν, καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας λόγω της στάσης της έχει αρχίσει να χάνει τους υποστηρικτές που είχε κυρίως στις ΗΠΑ.
Πηγή:http://tvxs.gr