18 Μαΐ 2016

Ανοιχτή ρήξη Σόιμπλε - ΔΝΤ: Όσο είμαι εγώ, οι προτάσεις του Ταμείου δεν θα περάσουν

Σε ανοιχτή ρήξη οδηγούνται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ μετά τις ρηξικέλευθες προτάσεις του Ταμείου για ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με πάγωμα δόσεων έως το 2040 και σταδιακή αποπληρωμή μέχρι ...
το 2080 με σταθερό επιτόκιο 1,5%. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, φέρεται να δηλώνει πως δεν αποδέχεται την πρόταση του ΔΝΤ για «πάγωμα» των επιτοκίων για την Ελλάδα και ότι «όσο είναι αυτός υπουργός δεν πρόκειται να υπάρξει» μια τέτοια εξέλιξη. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Σόιμπλε είναι διατεθειμένος απλώς να προβεί σε μικρότερες αλλαγές και όχι στη ριζική λύση που προτείνει το πρόγραμμα.
Ανεξάρτητα πάντως από την αντιπαράθεση για το χρέος «οι υπουργοί Οικονομικών θέλουν να ανάψουν το πράσινο φως για την επόμενη δόση προς την Αθήνα στην προσεχή συνάντησή τους στις 24 Μαΐου», σημειώνει η Suddeutsche Zeitung, υπογραμμίζοντας πως προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την ίδρυση ενός ταμείου αποκρατικοποιήσεων και τη θέσπιση του «αυτόματου κόφτη δαπανών» που αφορά μισθούς.
Πηγή:http://tvxs.gr