19 Μαΐ 2016

Καββαδία: Τερτίπια της ΝΔ για να μην ελεγχθεί η διαφημιστική δαπάνη τραπεζών στα ΜΜΕ

Για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί και η διαφημιστική δαπάνη τραπεζών στα ΜΜΕ, στην έρευνα για τη δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων από τη Βουλή, μίλησε η Αννέτα Καββαδία Στο Κόκκινο.
«Θεώρησα σκόπιμο να θέσω ...
εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών προς συγκεκριμένα μέσα» στην επιτροπή που ερευνά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και μέσων ενημέρωσης», όπως είπε.
«Το σκεπτικό ήταν απλό, να διερευνήσουμε εάν τηρούνται οι κανόνες διαφήμισης, στην περίπτωση που υπάρχει και άλλη σχέση, εν προκειμένω δανειακή, της τράπεζας με το μέσο ενημέρωσης.
Ωστόσο, το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που κρύφτηκε πίσω από νομικίστικα τερτίπια, λέγοντας πως το θέμα της διαφημιστικής δαπάνης δεν είναι στο αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής, ενώ υπάρχει απόλυτη σχέση, κατά την κ. Καββαδία. Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, παρότι θεωρητικά είναι υπέρ της διαφάνειας, επικαλέστηκαν τα ίδια επιχειρήματα.
Στην ψηφοφορία υπερψήφισαν, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή, ενώ καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία και παρών δήλωσαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr