20 Μαΐ 2016

ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Λαμία  19-05-2016
 
Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους συναδέλφους      

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
με ανησυχία παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, μέσα από ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΟΣΤ, καταγγελίες εκατέρωθεν που πολλές φορές αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας , έξω από κάθε δεοντολογική συνδικαλιστική δράση.
Είναι θεμιτό και δημοκρατικό να υπάρχουν μεταξύ των παρατάξεων διαφορετικές αντιλήψεις ως προς την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Οργανισμού μας , είναι όμως αντιδημοκρατικό και αντισυνδικαλιστικό όταν μέσα από ανακοινώσεις θίγονται ....
συναδέλφισσες και συνάδελφοι επειδή η Διοίκηση τους επέλεξε για συνεργάτες.
Η μόνη διαφορά των επιλογών και των διαμαρτυριών είναι ότι οι σημερινοί που επελέγησαν, έστω και προσωρινά, δεν είναι αρεστοί στην ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ. Πρέπει να γίνει κατανοητό, έστω για πρώτη φορά, ότι ο ρόλος των παρατάξεων της ΠΟΣΤ δεν είναι να διορίζουν Προϊσταμένους, ούτε να εμπλέκονται στην Διοίκηση όπως κατά κόρον έπρατταν μέχρι σήμερα αλλά να προστατεύουν τα μέλη τους από αυθαιρεσίες της Διοίκησης.
Από την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ με τίτλο ΝΕΑ ΗΘΗ διαφαίνεται περίτρανα ότι η νέα Διοίκηση και η απομάκρυνση της κατά κοινής ομολογίας αποτυχημένης πρώην  Διοίκησης, έβγαλε από τα νερά της την ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ.  Τα προηγούμενα χρόνια βιώσαμε από την Διοίκηση στο πετσί μας  την αδιαφορία, την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια ,τις κλειστές πόρτες, τα κλειστά αυτιά, τις παράνομες μεταθέσεις, την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΤΑ  και τόσα άλλα και δεν είδαμε καμιά διαμαρτυρία και καμιά συμπαράσταση από την ΠΟΣΤ ή την ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ. Ο λόγος είναι προφανής, είναι γιατί την πλειοψηφία στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ επί χρόνια δεν την είχε και δεν την έχει η ΠΑΣΚΕ – ΕΛΤΑ.


Τώρα θυμήθηκε η ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ να διαμαρτυρηθεί για:
1.     αρεστούς Διευθυντές όταν μέχρι σήμερα σχεδόν όλους τους δικούς της Προέδρους Σωματείων τους είχε  επιλέξει η προηγούμενη Διοίκηση για ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΗΤΗ – ΑΘΗΝΑ – ΚΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  σχεδόν παντού . Να σας θυμίσουμε ότι οι τελευταίες αξιολογήσεις δεν «πρόκαμαν» να τις βγάλουν στο αέρα γιατί «τλίχτηκε η γίδα στο παλούκ» όπως λέμε και στα μέρη μας,  δηλαδή από παρεμβάσεις διαπλεκομένων. Ξεχάσατε την ποσόστωση 4-2-1 Τώρα θυμήθηκε η ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ ότι η μη έγκαιρη αξιολόγηση στελεχών είναι επιζήμια για τον ΕΛΤΑ?
2.    Νομίζετε ότι δεν υπάρχουν μέσα στα ΕΛΤΑ μόνιμοι υπάλληλοι που είναι εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Πόσες φορές δεν διαμαρτυρηθήκαμε ότι η επαρχία είναι ζημιωμένη έναντι του Κέντρου. Υπερωρία στην διανομή δεν είδαμε ούτε με τα κιάλια, φαίνεται η πρώην Διοίκηση και το συνδικάτο ήταν μόνο για τα μεγάλα Σωματεία με τους πολλούς ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ …. η  επαρχία μηδέν. Αυτή είναι η τήρηση των ΣΣΕ και του θεσμικού πλαισίου ή τα τηρούμε κατά περιοχή όπως μας βολεύει.
3.    Κανονικές άδειες. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμιά καταγγελία για την μη χορήγηση των κανονικών αδειών με αναπλήρωση. Τώρα η καινούργια Διοίκηση φταίει γιατί η προηγούμενη δεν φρόντισε έγκαιρα να ζητήσει το ανάλογο ΕΣ/ΟΧ προσωπικό για τις κενές θέσεις και για τις κανονικές άδειες. Όταν η προηγούμενη Διοίκηση έλεγε να παίρνουμε 2 μέρες κάθε μήνα κανονική άδεια που ήσασταν κύριοι του συνδικάτου ?
4.    Το Κατάστημα Ακροπόλεως κακώς έκλεισε Σαββατοκύριακο , δικαίως η διαμαρτυρία, εμείς ζητούμε να καταλογιστούν ευθύνες στους υπεύθυνους.  Δεν είδαμε όμως καμιά διαμαρτυρία για την προηγούμενη Διοίκηση όταν ακόμη και σήμερα στο Μουσείο των Δελφών έχει κλείσει το σημείο Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.  Τότε που ήσασταν?  Τόσα Καταστήματα που έκλεισαν ή υπολειτουργούν σήμερα δεν ζημιώνουν την εικόνα του ΕΛΤΑ, όταν το γράμμα πηγαίνει μία φορά την εβδομάδα στον πελάτη δεν σας ενοχλεί, όταν τα Ταχ. Πρακτορεία έγιναν περισσότερα και από αυτά του ΟΠΑΠ δεν
    σας ενοχλεί, μήπως σας ενδιαφέρει το «φαίνεσθαι» και όχι το    γίγνεσθαι.

5.    Πριν δύο-τρία χρόνια όταν χάθηκε η διανομή των λογαριασμών  εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας Πανελλαδικά δεν ενοχληθήκατε και λέγατε ότι θα γυρίσουν πίσω-δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει ο ανταγωνισμός . Η προηγούμενη Διοίκηση φταίει γιατί άφησε από τότε το πεδίο ελεύθερο και όχι η νέα Διοίκηση , η αλήθεια πρέπει να λέγεται , χορτάσαμε από μεγαλοστομίες.
6.    Πότε πρόλαβαν οι νέοι «παπάδες» να τακτοποιήσουν τους δικούς τους , μάλλον θα είναι πολύ δυνατοί παίχτες , αρχίζουμε και τρομάζουμε. Μήπως εννοείται αυτές τις αλλαγές που έγιναν στο Κεντρικό Λαμίας δύο μέρες πριν αλλάξει η παλαιά Διοίκηση, αυτές ήταν για σας αξιοκρατικές!!!! Πρέπει να αξιολογηθεί άμεσα και να αλλαχθεί όλη η παλαιά Διοίκηση διότι κατά την άποψη τις συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων απέτυχε και έχει μερίδιο ευθύνης , εκτός και αν ο ΕΛΤΑ βαδίζει σε αναπτυξιακή και κερδοφόρα πορεία, οπότε να παραμείνουν και να επιβραβευτούν με τα προβλεπόμενα Bonus.
7.    Ζητάμε από την νέα Διοίκηση να μην διανοηθεί να πράξει όπως η προηγούμενη, να καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν χωρίς σκοπιμότητες και προπαντός να φέρει αξιοκρατία , ισονομία και προκοπή για το καλό των εργαζομένων. Η μιζέρια δεν αρμόζει στους Ταχυδρομικούς.
8.    Κλείνοντας αγαπητοί συνάδελφοι όλων των παρατάξεων  σας προτείνουμε να ξεφύγετε από παλαιά σύνδρομα που δεν    αρμόζουν σε συνδικαλιστές, να ξεφύγετε από τον εναγκαλισμό με την Διοίκηση και την ρουσφετολογία του παρελθόντος και να κατεβείτε στους χώρους δουλειάς για να βοηθήσετε τους εργαζόμενους .    
             
         ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ