4 Μαΐ 2016

Παρέμβαση Ολάντ: Θέλουμε συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι τη Δευτέρα

Την επιθυμία του για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup της 9ης Μαϊου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης. «Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά ...
με την Ελλάδα» κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στεφάν Λε Φολ.
«Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα. Είναι ένα μήνυμα στο οποίο επιμένω, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το είπε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο», εξήγησε ο Λε Φολ μεταφέροντας τη δήλωση αυτή που έγινε στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Διευκρίνισε ότι «η κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να είναι ένα στοιχείο που καθιστά εύθραυστη την ευρωζώνη», εκτιμώντας ότι πρέπει «συνεπώς να παραμείνουμε στη γραμμή που ακολουθεί σήμερα η ευρωζώνη: σταθερότητα και επιστροφή της ανάπτυξης».
Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επαναληφθεί ένα «σενάριο κρίσης» αναφορικά με την Ελλάδα όπως το 2015, εκφράζοντας παράλληλα μετρημένη αισιοδοξία αναφορικά με τις πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία τη Δευτέρα.
Πηγή:http://tvxs.gr