3 Μαΐ 2016

Μοσκοβισί: Εφικτή και αναγκαία η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ανάπτυξη, κυρίως λόγω της επαναφοράς της εμπιστοσύνης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη της συμφωνίας και ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού ...
προγράμματος. "Η επίτευξη συμφωνίας είναι εφικτή και αναγκαία", απάντησε ο Πιερ Μοσκοβισί σε ερώτηση σχετικά με τη συνεδρίαση του Εurogroup της 9ης Μαίου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για επανάληψη της κρίσης του περασμένου έτους.
Σύμφωνα με τον επίτροπο, για το πακέτο της αξιολόγησης που αφορά το ασφαλιστικό, τη φορολογία εισοδήματος, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και άλλες μεταρρυθμίσεις έχει επιτευχθεί συμφωνία που φτάνει στο 99% των θεμάτων.
Για το δεύτερο πακέτο των εφεδρικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ, είπε ότι οι δύο πλευρές εργάζονται αυτή τη στιγμή για τη δημιουργία ενός μηχανισμού, ο οποίος θα προβλέπει την ενεργοποίηση μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει δημοσιονομικό κενό, που δεν επιτρέπει την επίτευξη του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018.
«Πρέπει να βάλουμε όλη την ενέργειά μας, μια συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία, είναι βάσιμα αισιόδοξος για αυτή τη συμφωνία, χωρίς να σημαίνει ότι πρόκειται για ένα θέμα εύκολο», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η συμφωνία είναι σημαντική για την Ελλάδα και την Ευρώπη και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος επιστροφής στο περσινό σενάριο, όπου τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Πηγή:http://tvxs.gr