11 Μαΐ 2016

Οι αποφάσεις πάρθηκαν! Πώς θα υπολογίζονται φόροι και τέλη κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. από 1η Ιουνίου - Αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ

- Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit η Διυπουργική θα παραδώσει άμεσα το πόρισμά της
- Φόροι και τέλη κυκλοφορίας στα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα υπολογίζονται με βάση την εμπορική αξία στην Ελλάδα
- Τα κυβικά πλέον στα Ι.Χ. αυτοκίνητα δεν θα παίζουν ρόλο αλλά θα προσμετράται η παλαιότητα ...


- Μέσω ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει μία τρύπα 250 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών
 Η απόφαση για τους φόρους και στα τέλη κυκλοφορίας στα οχήματα έχει παρθεί από την κυβέρνηση και αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, καθώς το καθεστώς αλλάζει για όλους από την 1η Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει πως θα φορολογούνται πλέον όλα τα οχήματα και πως θα είναι το νέο καθεστώς για τα τέλη κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, για τα οχήματα πλέον δεν θα παίζουν ρόλο τα κυβικά ενός αυτοκινήτου, αλλά ο κάθε πολίτης θα πληρώνει με βάση την εμπορική αξία του οχήματός του εδώ στην Ελλάδα, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίζει και η παλαιότητα. Αυτό σημαίνει πως αλλάζουν τα πάντα τόσο στη φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων, αλλά για τα τέλη κυκλοφορίας.
Αλλαγές όμως θα υπάρξουν και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Συγκεκριμένα μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015, υπήρξε μία τρύπα στα έσοδα του Δημοσίου, συνολικού ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.
Προκειμένου να καλύψει αυτή την τρύπα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να επιβαρύνει τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ σε εκείνους τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που η αντικειμενική τους ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.
Αυτοί οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν περισσότερα στον φόρο των ακινήτων ή αλλιώς ΕΝΦΙΑ και θα επιβαρυνθούν σε τέτοιο ποσοστό έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ που είναι και η τρύπα στον προϋπολογισμό. 
Πηγή:http://www.newsit.gr