8 Απρ 2016

Η Ryanair μαζεύει υπογραφές για να απαγορευτούν οι απεργίες

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια η γνωστή αεροπορική εταιρεία, χαμηλού κόστους, Ryanair ξεκινά… ανένδοτο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να απαγορευτούν οι απεργίες! Ούτε λίγο, ούτε πολύ η εταιρεία όταν υπάρχει σε εξέλιξη απεργία των εργαζομένων ...
στο χώρο των αερομεταφορών (όπως η χθεσινή της ΑΔΕΔΥ στην οποία μετείχαν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας) προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δυσφορία όσων έχουν προγραμματίσει να πετάξουν και ακυρώνονται οι πτήσεις τους και τους καλεί - με πληρωμένες καταχωρήσεις - να μπουν στο site της και να υπογράφουν υπέρ της απαγόρευσης των απεργιών συνολικά.

Παραπέμπει δε σε ψήφισμα που αφορά παλιότερες απεργιακές κινητοποιήσεις και των Γάλλων εργαζόμενων με κεντρικό τίτλο: Keep Europe’s skies open. 
Η Ryanair έχει ανεβάσει τη σχετική ανακοίνωση στη σελίδα της και καλεί τον κόσμο να υπογράψει κατά των απεργιών: 
Το «Κρατήστε τους ουρανούς της Ευρώπης ανοικτούς» είναι μια ηλεκτρονική αναφορά που δημιουργήθηκε από τη Ryanair για να αποτρέψει τις ακυρώσεις των ταξιδιών και των διακοπών των καταναλωτών από μικρές ομάδες σωματείων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που απεργούν και κλείνουν τους ουρανούς στην Ευρώπη.
Από το 2009, σωματεία υπαλλήλων της ΥΠΑ στη Γαλλία οργάνωσαν 43 ημέρες απεργιών, κλείνοντας τους Ευρωπαϊκούς ουρανούς, προκαλώντας ακυρώσεις για εκατομμύρια ταξιδιώτες στην Ευρώπη. Πράγματι, το τελευταίο κλείσιμο του Γαλλικού εναέριου χώρου τον Απρίλιο του 2015, ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πάνω από 3.600 πτήσεις, ενώ προγραμματίστηκε απεργία και στις 2 με 4 Ιουλίου 2015.
Η Ryanair απευθύνθηκε επανειλημμένως στις Ευρωπαϊκές αρχές να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν τις απεργίες της ΥΠΑ. Παρακαλούμε να υπογράψετε αυτή την ηλεκτρονική αναφορά για να υποστηρίξετε την καμπάνια. Όταν συμπληρωθούν 1 εκατομμύριο υπογραφές, η Ryanair προτίθεται να παρουσιάσει την αίτηση στις Βρυξέλλες και να πιέσει την Επιτροπή της ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο να αναλάβουν τελικά δράση.
Ο κάτωθι υπογεγραμμένος απευθύνομαι στην Επιτροπή της ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο έτσι ώστε να προστατεύσουν την Ευρώπη από τον συνεχή εκβιασμό και την αναταραχή που προκαλείται από τα σωματεία της ΥΠΑ, με τις παρακάτω ενέργειες:
1 - Αφαιρώντας το δικαίωμα της απεργίας από τα σωματεία ΥΠΑ στην Ευρώπη, κατά το ίδιο καθεστώς που απαγορεύεται στη αστυνομία και το στρατό της Ευρώπης να απεργήσει. Στις ΗΠΑ, τα σωματεία ΥΠΑ απαγορεύονται να απεργήσουν βάσει νόμου. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ στην Ευρώπη θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε σωματεία, να οργανώνονται και να προωθούν τους προβληματισμούς τους μέσω της παρέμβασης και της δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς να προκαλούνται απεργίες ή να κλείνουν οι ουρανοί της Ευρώπης.
2 - Επιτρέποντας άλλες Ευρωπαϊκές ΥΠΑ να διαχειρίζονται τις πτήσεις στον Γαλλικό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια των απεργιών, μειώνοντας έτσι τις ακυρώσεις και την αναταραχή στους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν από/προς Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και το ΗΒ, και πρέπει να περάσουν πάνω από τον Γαλλικό εναέριο χώρο. 
Πηγή:http://tvxs.gr