7 Απρ 2016

Τσακαλώτος: Στόχος η συμφωνία ως την Κυριακή - Γράφονται κείμενα

Κείμενο συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ταυτόχρονα κείμενο καταγραφής θέσεων με το ΔΝΤ επιδιώκει έως την Κυριακή το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με ...
τους επικεφαλής των δανειστών, σήμερα έγινε συζήτηση για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε την Κυριακή να υπάρξει μετατροπή των συμφωνηθέντων σε κείμενο.
«Εντοπίσαμε τα θέματα στα οποία χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία σε τεχνικό επίπεδο και τα θέματα που χρειάζονται πολιτική συζήτηση» τόνισε ο υπ. Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του θα υπάρξει ένα κείμενο συμφωνίας με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς και ένα παράλληλο κείμενο με το ΔΝΤ το οποίο δεν θα είναι απόλυτα ίδιο.
Ο κος Τσακαλώτος σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι αυτή η επιδιωκόμενη συμφωνία, η οποία θα είναι «κάτι σαν Staff Level Agreement» δεν θα φέρει εκταμίευση της δόσης καθώς υπάρχει η διαφωνία σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να εγκριθούν από το Eurogroup.
Διευκρίνισε πάντως ότι δεν τίθεται ζήτημα σαλαμοποίησης της αξιολόγησης και η συμφωνία θα αφορά όλα τα ανοικτά θέματα. Πρόσθεσε ότι για κάποια από αυτά χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις.
Πηγή:http://tvxs.gr