6 Απρ 2016

Εισαγγελέας καλεί Παπασταύρου ως ύποπτο για κακούργημα

Νέα στοιχεία
Ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων θα βρεθεί και πάλι τις επόμενες ημέρες ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ...
της υπεράκτιας εταιρείας STABRI limited. Μαζί με τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, οι εισαγγελείς καλούν και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ο οποίος δηλώνει ιδιοκτήτης της ερευνώμενης off shore.
Οι δύο συνεργάτες καλούνται την ερχόμενη εβδομάδα σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα μετά από νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο των Οικονομικών Εισαγγελέων διαβιβάστηκαν στοιχεία, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους σχετικά με την STABRI ltd.
Ο φάκελος που έχουν στη διάθεση τους οι εισαγγελείς περιλαμβάνει περίπου 450 σελίδες εγγράφων δικηγορικού γραφείου, που φέρεται να παρέχει υπηρεσίες για την σύσταση και λειτουργία υπεράκτιων εταιρειών, τα οποία εκτιμώνται σημαντικά ως προς τον πραγματικό ιδιοκτήτη της επίμαχης εταιρείας.
Μάλιστα ορισμένες δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι τα νέα στοιχεία ίσως οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STARBI LIMITED είναι ο Σταύρος Παπασταύρου. Ο ίδιος πάντως αμφισβητεί τα στοιχεία, εξάλλου έχει ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπι Μιωνή.
Να σημειωθεί ότι η STABRI ltd τέθηκε στο στόχαστρο των Οικονομικών Εισαγγελέων καθώς λογαριασμός της στην ελβετική HSBC, με περίπου 5,3 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνεται στα αρχεία της «λίστας Λαγκάρντ». Οδήγησε μάλιστα τον Σταύρο Παπασταύρου να καταβάλλει το ποσό των 3,3 εκατ. ευρώ.
Όλα τα νέα στοιχεία έχουν σταλεί ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες του Σταύρου Παπασταύρου.
Σημειώνεται ότι το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου εμπλέκεται και σε τρεις offshore του μεγάλου σκανδάλου των Panama Papers.
Πηγή:http://tvxs.gr