10 Απρ 2016

Βούτσης: Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα ήθελε να πάει ο Μητσοτάκης σε εκλογές

Κριτική εναντίον του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ασκεί ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση υλοποίησης του οδικού χάρτη, με προοπτική εξάντλησης της τετραετίας».
...


«Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ήθελε να μπει τώρα σε εκλογική διαδικασία», υπογραμμίζει ο κ. Βούτσης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη «Αυγή». Αναφερόμενος, εξάλλου, στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι αυτή οφείλεται «σε μεγάλο βαθμό, στη δυσαρμονία και τη διαφορετική λογική που υπάρχει ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Επίσης, κάνει λόγο για «ιδεολογική εμμονή και συμφέροντα», τονίζοντας: «Οτιδήποτε έχει σχέση με μέτρα που αγγίζουν έστω και λίγο τους μεγάλους το κόβουν, όπως το 1 τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές, τον ΦΠΑ 0%-13% στην ιδιωτική Παιδεία, όπου απαίτησαν ή 0% ή 23%, την αύξηση της φορολογίας για τους πολύ πλούσιους στο 55%, όπου απαίτησαν να μείνει στο 45%».
Και σημειώνει: «Ταυτόχρονα με τη συζήτηση για το χρέος θα πρέπει να υπάρξει αναδιαμόρφωση της συμφωνίας σε σχέση με την ελευθερία και το εύρος νομοθέτησης από την ελληνική πλευρά».
Παράλληλα, προαναγγέλλει ελέγχους σε συγκεκριμένα «πόθεν έσχες» παραγόντων και επαναπροσέγγιση του ζητήματος του ΕΣΡ, όταν κλείσουν πρώτα τα ζητήματα των άλλων ανεξάρτητων αρχών.
Τέλος, ο κ. Βούτσης εκφράζει την άποψη ότι «θα ήταν ταφόπλακα για τον ΣΥΡΙΖΑ» η πόλωση μεταξύ Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς και εκτιμά ότι υπάρχει αδυναμία, «στα όρια της δυσανεξίας», του κομματικού σώματος να επικοινωνήσει με τον λαϊκό κόσμο που στο παρελθόν ήταν προσανατολισμένος προς τη λαϊκή δεξιά ή το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ.