3 Απρ 2016

Φώτης Κουβέλης: Ωρίμασαν οι συνθήκες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι συνθήκες είναι ώριμες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖA, δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Εκφράζει την ετοιμότητά του να επιστρέψει στο κυβερνών κόμμα ...
αν του γίνει πρόσκληση από τον πρωθυπουργό ενώ ερωτηθείς σχετικά δεν αποκλείει μια ενδεχόμενη υπουργοποίησή του.
«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε κάποια στιγμή η κοινωνία και η οικονομία να βγουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της κρίσης» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε μία σημαντική ευρωπαϊκή στροφή, καρπός της οποίας ήταν η σκληρή αλλά αναγκαία συμφωνία με τους δανειστές και η αποδοχή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της θέσης ότι η Ευρωζώνη αποτελεί μονόδρομο για τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας».
Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, η εξέλιξη αυτή «αίρει σε μεγάλο βαθμό τους λόγους που κατέστησαν επιβεβλημένη την αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό το 2010», συμπληρώνοντας ότι «είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων, που, με κορμό εκείνον, εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».
Πηγή:http://tvxs.gr