17 Απρ 2016

Μητσοτάκης: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε θα τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους

Την ανάγκη «να υπάρξει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που να πει την αλήθεια στο λαό και να ενώσει τους Έλληνες σε μια πορεία εξόδου από την κρίση», τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». «Εμείς δημιουργούμε τις ...
προϋποθέσεις για μια "συμφωνία αλήθειας" όλων των Ελλήνων για να πάμε την οικονομία και την κοινωνία μας μπροστά», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει πως «όσες φορές υπήρξε εθνική ομοψυχία η Ελλάδα μεγαλούργησε. Έχουμε επειγόντως ανάγκη μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά και τη δίκαιη κατανομή βαρών ανάμεσα στους πολίτες. Αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει».
Ο κ. Μητσοτάκης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί. «Έχουμε μπει σε έναν κατήφορο δίχως τέλος. Το κράτος είναι ανύπαρκτο. Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα. [...] Δεν έχει κανένα νόημα να απευθυνόμαστε στους κυβερνητικούς βουλευτές. Αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις σοβαρές προσωπικές τους ευθύνες. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τούς έχει απαξιώσει. Σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους» λέει.
Για την πορεία της διαπραγμάτευσης επισημαίνει ότι «ξαναβλέπουμε το έργο της δήθεν διαπραγμάτευσης του 2015. Δεν ξέρω που στοχεύει η κυβέρνηση. Αλλά κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός μεγαλώνει» και σημειώνει πως «το θέμα είναι να γλυτώσουμε το τέταρτο Μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί με ταχύτητα φωτός ο κ. Τσίπρας. Ο ελληνικός λαός δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας υπέσκαψε το μέλλον της Ελλάδας για πολλά χρόνια. Οι πλήρεις συνέπειες της κοροϊδίας δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί».
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρει πως «η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Ποτέ δεν θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί οι φαβέλες της Ειδομένης και του Πειραιά» και τονίζει την «ανυπαρξία του ελληνικού Κράτους».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «απέναντι στην ασφυξία που βιώνουμε παντού, η Νέα Δημοκρατία ανανεώνεται, ανασυγκροτείται, ανοίγεται σε όλους τους Έλληνες. Προτάσσει τις αρχές της, την ελευθερία και την αλληλεγγύη δίνοντας νόημα στην πολιτική και οξυγόνο στην κοινωνία».
Για μια συνεργασία με το Ποτάμι λέει: «Θέλω και το Σταύρο και όλους τους ανθρώπους που είναι στο Ποτάμι, να συμπορευτούμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr