12 Απρ 2016

Κομισιόν: Προσωρινή η διακοπή των διαπραγματεύσεων λόγω της Συνόδου του ΔΝΤ

Για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πάνω σε ένα «πακέτο» μέτρων, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, υπογραμμίζοντας πως η διακοπή των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα είναι προσωρινή ώστε να μπορέσουν οι ...
επικεφαλής του κουαρτέτου και τα στελέχη της κυβέρνησης να μεταβούν στην Ουάσινγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ. Όπως είπε η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα θα συνεχιστεί μετά το ταξίδι στην Ουάσινγκτον με σκοπό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.
Όσον αφορά τις διαβουλεύσεις που θα λάβουν χώρα στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως είναι μια «ευκαιρία» για την ανταλλαγή απόψεων των εμπλεκόμενων στελεχών από τους θεσμούς και από την ελληνική κυβέρνηση για όλα τα θέματα που βρίσκονται ανοιχτά.
Ο  Αλεξάντερ Βιντερστάιν επανέλαβε πως κατά το δεύτερο μέρος της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα για την πρώτη αξιολόγηση που έλαβε χώρα από τις 2 Απριλίου, σημειώθηκε «πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πάνω σ’ ένα «πακέτο» μέτρων.
Πηγή:http://tvxs.gr