15 Απρ 2016

Υπογραφή Κοινής Συμφωνίας ΕΛΤΑ-ΠΟΣΤ (Δώρα)

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ, με θέμα την λήψη εξουσιοδότησης για την υπογραφή της προτεινόμενης ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ....
παρακρατηθούν και για το 2016 τα δώρα και το επίδομα κανονικής άδειας.
Κατά την εισήγηση του ο πρόεδρος της Ε.Ε., επικαλούμενος την δεινή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού (ρευστότητα) πρότεινε να αποφασίσει ομόφωνα το Δ.Σ. να δώσουμε και φέτος τα δώρα και το επίδομα καν. άδειας, προκειμένου να βοηθήσουμε σ' αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Η παράταξη μας, σταθερή στην άποψη που έχει διατυπώσει από τότε που ξεκίνησε αυτό το ζήτημα, δεν συμφώνησε και δεν ψήφισε την πρόταση.
Ούτε όμως και οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΑΚ (που είχαν ψηφίσει παλαιότερα θετικά) ψήφισαν υπέρ της πρότασης αυτή τη φορά, επικαλούμενες πως η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στις δικές της υποχρεώσεις τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μόνο οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που πρόσφεραν στην προσπάθεια οικονομικής ανάτασης του Οργανισμού.
Με αποτέλεσμα η πρόταση να περάσει με 21 θετικές ψήφους της ΠΑΣΚΕ και 14 αρνητικές των άλλων παρατάξεων.
Στο δεύτερο θέμα της ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ που αφορούσε την λήψη απόφασης για να ξεκινήσει διαβούλευση διαπαραταξιακής επιτροπής της ΠΟΣΤ με την διοίκηση, για την ανάληψη δράσεων αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΠΑΚ και διαφώνησαν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΑΚ.
Το τρίτο θέμα της ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ που αναφερόταν στην επικαιροποίηση των όρων της ΕΣΣΕ 2013-2014 και για φέτος, ψήφισαν θετικά όλες οι παρατάξεις.