9 Απρ 2016

Σπίρτζης κατά ΤΑΪΠΕΔ και αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης

Μη σύμφωνος με τις ιδιωτικοποιήσεις δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, στον απόηχο της παραχώρησης του 67% στην Cosco, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Μιλώντας στην εφημερίδα «Επένδυση» ...
ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε αν συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις που περιλαμβάνει η συμφωνία του καλοκαιριού με την Ευρώπη.
«Δεν συμφωνώ. Οι 9 ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε», απάντησε ο Χρήστος Σπίρτζης. Και συνέχισε αφήνοντας αιχμές για το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ. «Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον -το τονίζω αυτό- και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί», είπε χαρακτηριστικά.
ΝΔ: Κοροϊδεύουν το λαό
«Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός κ. Σπίρτζης καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψει τις επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.
Και καταλήγει: «Τι τους ενώνει; Το μοίρασμα της εξουσίας και η κοινή τους αυταπάτη ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.»
ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση-τσίρκο
Το ΠΑΣΟΚ στη δική του ανακοίνωση σημειώνει: «Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις Υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (Πιτσιόρλας) ή μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας);»
«Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους για αυτό λένε ό,τι θέλει ο καθένας να ακούσει. Η κατάσταση της κυβέρνησης αποτυπώνεται με μια λέξη: ΤΣΙΡΚΟ», σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.
Ένωση Κεντρώων: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του
Ο Γιάννης Καλιάνος, εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε αναφορικά με τις δηλώσεις Σπίρτζη: «Η κυβέρνηση καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει την πολιτική που η ίδια υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι. Είναι σαν να βλέπουμε την ταινία 'Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του', με τίτλους τέλους 'Μας συγχωρείτε που σας κοροϊδεύουμε αλλά η καρέκλα στο Μαξίμου είναι γλυκιά’».
«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε προηγούμενο. Μα που απευθύνεστε νομίζετε; Σας έχει απαξιώσει κάθε Έλληνας πολίτης με τα πεπραγμένα σας. Δεν το αισθάνεστε;», σημείωσε επίσης.
Πηγή:http://tvxs.gr