11 Απρ 2016

Ο Σαμαράς μηνύει Γεροβασίλη και ΜΜΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Την πρόθεση του να καταθέσει μήνυση κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη αλλά και κατά των ΜΜΕ που αποκάλυψαν ότι συγγενικά του πρόσωπα εμπεριέχονται στη λίστα Λαγκάρντ, έκανε γνωστή ο Αντώνης Σαμαράς. «Ο πρώην πρωθυπουργός ...
Αντώνης Σαμαράς θα υποβάλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης -Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία-  για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο τα Παραπολιτικά κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αναφερόταν στο γεγονός ότι ο πεθερός του αδελφού του Γιάννης Παγίδας διατηρεί λογαριασμό που εμπεριέχεται στη λιστα Λαγκάρντ, στον οποίο μάλιστα συνδικαιούχος είναι και η νύφη του Αντώνη Σαμαρά, Έτα Παγίδα.
Χθες, το Κουτί της Πανδώρας επανήλθε στο θέμα αποκαλύπτοντας ότι και τα ξαδέλφια του πρώην πρωθυπουργού, οι Αντρέας και Αλέξανδρος Ζάννας περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.
Μετά τα δημοσιεύματα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε ζητήσει από τη ΝΔ να τοποθετηθεί για το θέμα. «Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα», σχολίασε.
«Αναφορικά με τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως "όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη», είχε πει επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Πηγή:http://tvxs.gr