10 Απρ 2016

Πεδίο μάχης η Ειδομένη - Πλαστικές σφαίρες και χημικά από τους Σκοπιανούς αστυνομικούς

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των Σκοπιανών αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και πλαστικών σφαιρών,...
ενώ οι πρόσφυγες πετούν προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Από το πρωί εκατοντάδες πρόσφυγες άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και προσπάθησαν να τον ρίξουν. Τότε,  από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.
Όπως αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολλοί πρόσφυγες κατέφυγαν στα ιατρεία του καταυλισμού με αναπνευστικά προβλήματα.  Υπάρχουν επίσης αναφορές για τραυματίες.
Δείτε το βίντεο του ΑLPHA
Πηγή:http://www.enikos.gr