9 Απρ 2016

«Έφυγε» ο Γιάννης Αγγέλου

Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Ο Γιάννης Αγγέλου ήταν για πολλές δεκαετίες ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και επικεφαλής της ομάδας «εσωτερικού ελέγχου». Ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Κώστα Καραμανλή, ήταν ο «ισορροπιστής» του Μαξίμου και όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνώρισαν ...
δεν είχε προσωπικές φιλοδοξίες, μοναδικός στόχος του ήταν να είναι χρήσιμος στον Κώστα Καραμανλή.
Για τον Γιάννη Αγγέλου η λέξη ίντριγκα ήταν λέξη άγνωστη, όπως και ο χαρακτηρισμός «κολλητός». Διατηρούσε τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των συνεργατών του.
Με σεβασμό και αξιοπρέπεια είχε επικοινωνία με όλους τους υπαλλήλους του Μαξίμου.
Η αρχή της φιλίας του Γ. Αγγέλου με τον Κ. Καραμανλή χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε από τη Βοστώνη, όπου είχε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του.
Ο Αγγέλου έγινε το «αυτί και το μάτι του», νωρίτερα ήταν δικηγόρος στην εταιρεία που είχε ο πατέρας του πρωθυπουργού Αλέκος Καραμανλής. Πολλοί τον θυμούνται ακόμη στο γραφείο του κ. Καραμανλή στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι στα πρώτα πολιτικά βήματα του πρωθυπουργού. Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Αγγέλου απέφευγε την κοινωνική ζωή και προτιμούσε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του με τα παιδιά και τη σύζυγό του.
Απλός σε όλες τις κοινωνικές του δραστηριότητες, πήγαινε αρκετά συχνά στη κατοικία του Καραμανλή στην Ραφήνα με το προσωπικό του αυτοκίνητο χώρις να χρησιμοποιεί αστυνομική συνοδεία. Με τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου είχε δηλώσει σε στενό του συνεργάτη ότι είχε πιεστεί ψυχολογικά, καθώς δεν είναι από τους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να πηγαινοέρχονται στους ανακριτές ή στα δικαστήρια.
Είχε δεχθεί τόνους λάσπης από τους δεκάδες επικριτές του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας, άλλα δεν απάντησε ποτέ. Προτίμησε να μείνει μακριά από τη δημοσιότητα και να μην πει κουβέντα. Ήταν έντιμος, ήταν δημοκράτης... ένας νομικός που υπηρέτησε την πολιτική χωρίς προσωπικό όφελος.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 2:30 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα, ενώ η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο Β’ νεκροταφείο.