2 Απρ 2016

Ο διάλογος Τσίπρα – Παυλόπουλου για το ΔΝΤ: Θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα

Οι αποκαλύψεις του wikileaks για τον διάλογο ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και την επικεφαλής του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα Ντέλια Βελκουλέσκου έχει προκαλέσει συναγερμό. Μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρς επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ...
για να τον ενημερώσει.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τη φωτιά και δεν θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη», είπε ο πρωθυπουργός στον ΠτΔ.
Ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς όπως είπε θεωρεί πως ο ESM, που έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, θα έπρεπε να έχει αναλάβει εδώ και καιρό τη σημερινή αποστολή του Ταμείου. Μάλιστα, άφησε αιχμές για τα στελέχη του ΔΝΤ λέγοντας πως «η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου».
Ο διάλογος Παυλόπουλου – Τσίπρα
Προκόπης Παυλόπουλος: Όπως έχω καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρώ πως από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου.

Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, και θα ζητήσει εξηγήσεις για τις Θέσεις του Ταμείου. Θα ενημερώσω της ηγεσίες χωρών και θεσμών για τη θέση μας. Δε πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δε θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη. Κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη
Πηγή:http://www.newsit.gr