16 Απρ 2016

Η ιστορική επίσκεψη Πάπα-Βαρθολομαίου-Ιερώνυμου στη Λέσβο – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Στη Λέσβο φτάνει σήμερα το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μια ιστορική επίσκεψη στο νησί με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για το δράμα των προσφύγων.
Τον Πάπα θα υποδεχτεί στις ...
10.20 το πρωί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει φτάσει από τις 9 στο νησί. Υπενθυμίζουμε ότι, στη Μυτιλήνη βρίσκονται από την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι τρεις ιεράρχες μαζί θα αναχωρήσουν για το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μόρια.
Στο κέντρο της Μόριας, μετά τους χαιρετισμούς με μετανάστες, τις ομιλίες και την υπογραφή κοινής διακήρυξης, οι τρεις ιεράρχες θα γευματίσουν μαζί με πρόσφυγες.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος θα ρίξουν στη θάλασσα στεφάνια στη μνήμη των προσφύγων που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου.
Εν συνεχεία, μαζί με τον πρωθυπουργό θα αναχωρήσουν για το αερολιμένα Μυτιλήνης. Εκεί, από τις 14:30, θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον πρωθυπουργό.
Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 15:00, με χαιρετισμό του Πάπα Φραγκίσκου από τα μέλη των συνοδειών και εν συνεχεία από τον Σεβασμιότατο Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκο Παπαμανώλη και έπειτα με αποχαιρετισμό από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ ο πρωθυπουργός θα προπέμψει τον Πάπα Φραγκίσκο στο αεροσκάφος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει η επίσκεψη είναι ότι στο νησί βρίσκονται πάνω από 500 δημοσιογράφοι και τεχνικοί από όλο τον κόσμο.
Διαβάστε επίσης:
Το πρόγραμμα της επίσκεψης των ηγετών στη Λέσβο

Πηγή:http://www.enikos.gr