27 Απρ 2016

Πάσχα 2016: «Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό»

Το φετινό Πάσχα μπορεί να άργησε να φτάσει όμως και πάλι θα μας βρει να σπάμε αυγά και να τηρούμε τα έθιμα της παράδοσης παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Της Σοφίας Μαυραντζά
Πολλοί από εμάς θα βρεθούμε στην επαρχία και θα χρειαστεί να ...
διανύσουμε αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να βρεθούμε στην οικογενειακή θαλπωρή που χαρακτηρίζει αυτές τις μέρες.
Το σημαντικότερο όλων; Να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας. Έτσι, φροντίζουμε να οδηγούμε με συνέπεια, παραχωρούμε τις προτεραιότητες, φοράμε πάντοτε τη ζώνη μας και... δεν ασχολούμαστε με το κινητό μας. Η «μάστιγα» της εξάρτησης από το κινητό μας τηλέφωνο μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Άλλωστε, η υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης και η ασφάλεια όλων μας είναι πολύ πιο σημαντικά από ένα SMS ή ένα τηλεφώνημα. Το μήνυμα είναι ένα με κοινούς αποδέκτες: «Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό» λέει η Cosmote και προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή μας όσο βρισκόμαστε καθοδόν.
Viral θα γίνει το βίντεο που δείχνει τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η μη υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Το κάνεις κι εσύ. Παραδέξου το. Πρόσεχε το δρόμο. Όχι το κινητό. Αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα που στέλνει η Cosmote, για έναν καλύτερο κόσμο.
Δες το συγκλονιστικό βίντεο:«Η κινητή τηλεφωνία σώζει ζωές. Προϋπόθεση, όμως, είναι να τη χρησιμοποιούμε υπεύθυνα», δήλωσε ο Διευθυντής Marketing Communications της Cosmote, κ. Χάρης Κονίνης, και πρόσθεσε: «Με αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς για να προσέχουν το δρόμο, όχι το κινητό τους. Είναι ένα μήνυμα ζωής που πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Έλληνες».
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα, το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι μη αποδεκτή. Παρόλα αυτά το 26% παραδέχονται ότι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα όλοι παραδέχονται ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι επικίνδυνη, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι το 54% των ερωτηθέντων συνεχίζει να το χρησιμοποιεί.
Η προσπάθεια της Cosmote για την ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά στην ασφαλή χρήση του κινητού και την οδική ασφάλεια εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η Cosmote, από το 2009 έως σήμερα, συνεργάζεται σταθερά με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις της Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης».