6 Μαρ 2016

Αβέβαιο το μέλλον στο MEGA

Αύριο κρίνεται η 26χρονη πορεία του Mega, μετά από μία ακόμη άκαρπη συνεδρίαση του Δ.Σ. Η τελευταία προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έληξε την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε άτυπη προθεσμία έως και τη ...
Δευτέρα το πρωί. Αν δεν βγάλει λευκό καπνό, το αυριανό Δ.Σ. των μετόχων θα είναι το τελευταίο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η διαχείριση του καναλιού θα περάσει στις τράπεζες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real Life, οριστικά εκτός της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα μείνει ο ένας εκ των μετόχων κι έτσι η τελική έκβαση θα κριθεί από τους άλλους δύο. Ο ένας άνοιξε τα χαρτιά του, λέγοντας ότι θα μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βάζοντας όρους, μεταξύ των οποίων είναι η εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου με σημαντικές περικοπές (πιθανόν και μετακόμιση του Mega), ώστε να εξυγιανθούν τα οικονομικά του. Ο ένας εκ των μεγαλομετόχων δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία συνεδρίαση, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ οι διαβουλεύσεις και προσεγγίσεις των δύο πλευρών κορυφώνονται ενόψει της αυριανής μέρας.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, το κανάλι θα περιέλθει στον έλεγχο της διαχειρίστριας τράπεζας, η οποία θα αναλάβει και το management, ορίζοντας νέο Δ.Σ. Μετά, η τράπεζα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει λογική εξυγίανσης αναζητώντας νέο επενδυτή ή αν θα επιλέξει να εντάξει την Τηλέτυπος Α.Ε. σε κάποιο από τα νομικά καθεστώτα για εταιρείες με οικονομικά αδιέξοδα.