17 Μαρ 2016

«Ένα σχολείο που τιμά την πόλη του Πειραιά»

Το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Θηλέων της Ραλλείου Σχολής Πειραιά, το οποίο παραδόθηκε διοικητικά πριν από λίγες μέρες στον δήμο επισκέφθηκε την Τετάρτη ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.
Το βιοκλιματικό σχολείο βρίσκεται ....
στη συμβολή της Γρηγορίου Λαμπράκη με τη Λεωφόρο Πειραιώς και αναμένεται να φοιτήσουν σ' αυτό συνολικά 500 μαθήτριες.
Ο δήμαρχος περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους και ενημερώθηκε σχετικά με τις σύγχρονες κτιριακές υποδομές του νέου σχολικού συγκροτήματος της πόλης, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ως ένα σχολείο που τιμά την πόλη του Πειραιά χαρακτήρισε τη Ράλλειο Σχολή ο Γιάννης Μώραλης και τα παιδιά που θα στεγαστούν σ' αυτό από τα τυχερά παιδιά της χώρας, γιατί πραγματικά θα πάρουν την απαιτούμενη γνώση και θα μορφωθούν σε ένα εξαιρετικό κτίριο. Χρέος του Δήμου είναι, όπως είπε, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να προφυλάξει το κτίριο από ανθρώπους που δεν σέβονται πολλές φορές τη δημόσια ή τη δημοτική περιουσία και εξέφρασε την ελπίδα ότι ένα εκπαιδευτήριο σαν και αυτό θα το προστατεύσουν οι δημότες, οι πολίτες και η Δημοτική Αρχή.
Έκανε γνωστό επίσης ότι η παλιά Ράλλειος προορίζεται για το Δικαστικό Μέγαρο του δήμου, εκφράζοντας την ελπίδα οτι θα υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση όλων των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας.
Ο υπεύθυνος για την κατασκευή της Ραλλείου Σχολής Νίκος Κοκκίνης που ξενάγησε το δήμαρχο στους χώρους της Σχολής ανέφερε ότι το σχολείο έχει επιφάνεια κάλυψης 3.000 τ.μ. και οικόπεδο 7.600 τ.μ. και οτι με όλο το υπόλοιπο της κάλυψης σε πλήρη φύτευση, δημιουργήσαμε μια εστία πρασίνου, βοτάνισμα κήπου και καλλωπισμό φυτών, πλήρως και αυτομάτως αρδευόμενα με χρήση μέσω δεξαμενής εκμετάλλευσης ομβρίων υδάτων.
Ως προς τις κτιριακές εγκαταστάσεις διαθέτει πλέον των 25 αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίων φυσικής, χημείας, πληροφορικής, αίθουσες καλλιτεχνικών, μουσικών εκδηλώσεων, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι χώροι υγιεινής είναι πέραν της αρχιτεκτονικής υπερβολής. Τον βιοκλιματικό χαρακτήρα του έργου συμπληρώνουν οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκων στις στέγες των κτιρίων και η χρήση βρόχινου νερού για τους χώρους υγιεινής.

Πηγή: efsyn.gr