30 Μαρ 2016

Επιτροπή Πόθεν Έσχες: Καμιά παρατυπία στις δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη

Στο αρχείο έθεσε την υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη η Επιτροπή Ελέγχου «Πόθεν Έσχες» καθώς δεν εντόπισε κάποια παρατυπία για να συνεχίσει την έρευνα. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 6-1. Κατά ψήφισε μόνο ο βουλευτής της ΝΔ ...
Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ αντίθετα όλοι δικαστικοί μέλη της Επιτροπή ψήφισαν η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.
Υπενθυμίζεται το θέμα είχε ανακύψει μετά την πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη να προσέλθει στην Επιτροπή και να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία για τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Οι ορκωτοί λογιστές εξέτασαν επί ένα μήνα τα στοιχεία και το υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης, ενώ εξετάσθηκε ενδελεχώς η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων.
Όπως είχε σημειώσει ο Γιώργος Σταθάκης, μετά τις αναφορές μέσων ενημέρωσης για «προβληματικό πόθεν έσχες» και «απόκρυψη στοιχείων» : «Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό.
Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013. Ως εκ τούτου: α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».
Πηγή:http://tvxs.gr