12 Μαρ 2016

Παππάς: Περιμένω προτάσεις από ενδιαφερόμενους και κόμματα για τις τηλεοπτικές άδειες

Σκληρή κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ασκεί ο Νίκος Παππάς, δηλώνοντας πως είναι ανοιχτός σε προτάσεις τόσο των άλλων κομμάτων όσο και των ενδιαφερόμενων για το ζήτημα. Μιλώντας στην εφημερίδα ...
Realnews, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. «Ακολούθως θα ενσωματωθούν τυχόν παρατηρήσεις και θα δημοσιευθεί η προκήρυξη του ανοιχτούν διεθνούς διαγωνισμού», προσθέτει, επισημαίνοντας ότι θα δοθεί επαρκής χρόνος -γύρω στον ενάμιση μήνα- για την κατάθεση των φακέλων και τονίζει: «Δηλώνω από τώρα ότι είμαι έτοιμος να ακούσω προτάσεις από ενδιαφερόμενους και κόμματα για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού και τις προϋποθέσεις, πάντα βεβαίως τηρώντας τη νομιμότητα».
Ο Νίκος Παπάς ασκεί κριτική συλλήβδην κριτική στην αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «μέρος του παλιού κατεστημένου και ακραία νεοφιλελεύθερο», ενώ για το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η απαίτηση να μπει η ΝΔ στην κυβέρνηση από ένα κόμμα που θέλει να χαρακτηρίζεται κεντροαριστερό ή σοσιαλδημοκρατικό προκαλεί απορία στον κόσμο που το παρακολουθεί». Ασκεί κριτική στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι έχει εγκαταλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην Κεντροαριστερά και έχει υιοθετήσει μια ακραία ρητορική ενάντια στην κυβέρνηση, καθώς και στον Βασίλη Λεβέντη σημειώνοντας ότι «πνίγεται στην αναξιοπιστία και το γνωστό από παλιά ύφος του.
Απαντώντας τέλος στο ερώτημα αν θεωρεί απαραίτητη τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και προς ποια κατεύθυνση, ο κ. Παππάς σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχήσει την κοινωνική δυναμική του κυρίαρχου πολιτικού κόμματος στα αριστερά του πολιτικού φάσματος με την οργανωμένη του βάση. Άρα ναι. Χρειάζεται γενναίο άνοιγμα σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, στον απλό κόσμο που μας πιστεύει και μας παρακολουθεί. Αν δεν το τολμήσουμε θα είμαστε κατώτεροι της ιστορικής περίστασης».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης δε, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή πολύς κόσμος που αυτοτοποθετείται στην Κεντροαριστερά ή στη Σοσιαλδημοκρατία «ακουμπά στον ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστεύεται την ιστορική Αριστερά και το πρόγραμμά της».
Σε ερώτηση σχετικά με διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απαντά πως «η κυβέρνηση βαδίζει στη βάση της συμπαγούς σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (...) Οι σημερινές μας δυνάμεις επαρκούν απόλυτα για να τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος της διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι θεμιτός, συνεχής και εφικτός».
Πηγή:http://tvxs.gr