2 Μαρ 2016

Διαψεύδει το Βερολίνο την εμπλοκή με το ταξίδι της υπ. Άμυνας στη Μυτιλήνη

Διαψεύδει ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας υπουργού άμυνας, Ούρσουλα Φοντ Ντερ Λάιεν, την πληροφορία ότι η κ. Φοντ Ντερ Λάιεν, σχεδίαζε να επισκεφθεί την ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Αιγαίο την Κυριακή και το αίτημά της να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη ...
απορρίφθηκε από την τουρκική πλευρά. Ο εκπρόσωπος Γιενς Φλόσντορφ τόνισε ότι δεν είχε προγραμματιστεί επίσκεψη της υπουργού για την Κυριακή καθώς και ότι «αν η υπουργός ήθελε να επισκεφθεί το πλοίο (τη γερμανική φρεγάτα "Βόννη"), δεν θα χρειαζόταν να λάβει καμία τουρκική άδεια».
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτήν την αναφορά και δεν γνωρίζω πώς δημιουργείται τέτοια είδηση. Ακόμη και αν η υπουργός ήθελε να επισκεφθεί το πλοίο, δεν θα χρειαζόταν να λάβει καμία τουρκική άδεια. Ποτέ δεν υπεβλήθη αίτημα στην τουρκική πλευρά» επεσήμανε.
 Σημείωσε επίσης  ότι «η Τουρκία είναι πολύ εποικοδομητική και προσηλωμένη στην προετοιμασία της έναρξης της αποστολής».
«Και αν ερμηνεύω σωστά σημερινές αναφορές, το έχει διαψεύσει και η Τουρκία» πρόσθεσε. 
«Υπήρξαν πολλές (πιθανές) ημερομηνίες. Η Κυριακή είναι μόνο μία από τις πιθανές. Αυτό ορίζεται με βάση το πρόγραμμα της υπουργού. Υπήρξαν ημερομηνίες πριν και μετά. Είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε συμπεριφορά της Τουρκίας. Όλες οι ειδήσεις που υπήρξαν για αυτό, ειδικά στο εξωτερικό, δεν έχουν βάση» κατέληξε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr