7 Μαρ 2016

Υπερυπουργό για το προσφυγικό τον Χρυσοχοΐδη προτείνει ο Θεοδωράκης

«Δυστυχώς, η προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα μάς στοιχίζει και σε χρόνο και σε χρήμα. Όταν αρχίζει η κουβέντα για το προσφυγικό και δεν έχεις σαφή σχέση και επαφή με την πραγματικότητα, βασανίζεσαι για πολύ ώρα μέχρι να φτάσεις στο ρεαλισμό», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης,...
μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ, ενώ προσέθεσε ότι πρέπει να διαχωριστούν οι πρόσφυγες από τους μετανάστες. «Να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες αλλά να μη δεχόμαστε τους μετανάστες όλου του κόσμου», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.
Στην ερώτηση για το τι περιμένει από τη σημερινή σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι δεν ελπίζει στο καλύτερο σενάριο. «Αναμένουμε τις επαφές στη σύνοδο κορυφής με τους Τούρκους και ελπίζουμε ότι επιτέλους θα αποδεχτούν ότι όσοι έρχονται από τις ακτές τους και δεν αιτούνται άσυλο, θα πρέπει να επιστρέφουν αμέσως πίσω», σημείωσε
Ερωτώμενος για το πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο ανέφερε: «Το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε να ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά δεν έφτασα να προτείνω το όνομα γιατί αξία έχει να αποδεχτεί πρώτα ο πρωθυπουργός την ανάγκη».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ανταποκριθεί το Ποτάμι στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε: «Δεν υπάρχει ένωση του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι. Αυτό που υπάρχει, και είναι αναγκαίο, είναι ο διάλογος που καλούμαστε να κάνουμε όλες οι δυνάμεις του Κέντρου για την αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων ζητημάτων. Είναι η πρότασή μου για το Κοινοβούλιο του Κέντρου. Να βρεθούν όλοι οι άνθρωποι και οι μικρές κινήσεις, οι οποίοι να συζητήσουν για τα προβλήματα της χώρας και να δουν μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η συνεργασία. Μπορεί να φτάσει σ' ένα εκλογικό μέτωπο; Μπορεί να φτάσει σε μια εκλογή από τη βάση; Να φτάσει, δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Αλλά αυτό δεν θα το αποφασίσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού. Δε μας ενδιαφέρει να ενώσουμε τους μηχανισμούς μας, να νιώσουμε ασφαλείς σε μια λογική επανεκλογής».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr