26 Μαρ 2016

Στην τελική ευθεία ο διάλογος για την παιδεία δήλωσε η Αναγνωστοπούλου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο εθνικός διάλογος για την παιδεία, όπως επισήμανε το Σαββάτο από τα Χανιά η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου. Στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ...
απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε «είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Όπως ξέρετε έχουμε εγκαινιάσει τον εθνικό και κοινωνικό διάλογο, έχουν αποτυπωθεί πάρα πολλά θέματα, συμμετέχει η εκπαίδευση από τη βάση και σε λίγο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις και αλλαγές, πιο μικρές στην αρχή, μεγαλύτερες στη συνέχεια. Οι μεγάλες αλλαγές στην παιδεία χρειάζονται και χρήματα».
«Οι προσλήψεις στην παιδεία δεν είναι απλά στόχος. Είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις αλλαγές. Το προσπαθούμε, ήδη ξεκινήσαμε προσλήψεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τώρα προσπαθούμε, και νομίζω ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε κατορθώσει, να προσλάβουμε τουλάχιστον 13.000 νέους εκπαιδευτικούς» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση για το σχεδιασμό του υπουργείου για προσλήψεις στην εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr