17 Μαρ 2016

Στο αφορολόγητο κόλλησε η συμφωνία με θεσμούς

Διαψεύστηκε η κυβερνητική αισιοδοξία ότι θα κλείσει σήμερα το φορολογικό μέτωπο. «Κολλημένο» το ΔΝΤ με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Ορόσημο η Παρασκευή.  
Έλενα Λάσκαρη
Εμπλοκή φαίνεται να προέκυψε στη σημερινές διαπραγματεύσεις αναφορικά με το φορολογικό όπου η πλευρά του ΔΝΤ εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες να επιμένει σε δραστική μείωση του αφορολογήτου και η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να διατηρήσει αμετάβλητο το αφορολόγητο στα 9.500 ευρώ.
Ενδεικτικό των δυσκολιών που υπάρχουν είναι ....
το γεγονός ότι ενώ στις 16:00 μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης για το φορολογικό κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας έλεγε ότι θα ακολουθήσει στις 18:30 νέα συνάντηση για το θέμα «για να το τελειώσουμε» λίγο πριν τις 22:30 όταν ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό.
«Δεν το κλείσαμε δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος», υπάρχει ο νόμος του Πάρκινσον σύμφωνα με τον οποίο η γραφειοκρατία εξαντλεί όλο το διαθέσιμο χρόνο». Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ως ορόσημο την Παρασκευή σημειώνοντας ότι το αφορολόγητο είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.
Λίγο νωρίτερα ο Γ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ανοίξαμε όλα τα ζητήματα, αλλά δεν κλείσαμε κανένα.
Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής: 12.00 Δικαιοσύνη, 13.00 Ασφαλιστικό, 16.00 Δημοσιονομικά, 19.00 Χρηματοοικονομικά (κόκκινα δάνεια).
 
Πηγή: euro2day.gr