17 Μαρ 2016

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Τσίπρα με την Μέρκελ και τον Ολάντ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας η οποία διήρκησε 45 λεπτά. Η αποτίμηση της ελληνικής πλευράς ήταν θετική, καθώς οι τρεις ηγέτες εκτίμησαν πως έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα για μια καλή, λειτουργική και αποτελεσματική συμφωνία με την Τουρκία. Η Ελλάδα ζήτησε ...
πίστωση χρόνου για την εφαρμογή της συμφωνίας και τεχνική υποστήριξη έτσι ώστε να λειτουργήσει με αξιόπιστο τρόπο το ελληνικό σύστημα ασύλου, ενώ συμφωνήθηκε πως όλες οι διαδικασίες που θα απορρέουν από τη συμφωνία θα είναι νόμιμες, συμβατές με το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη της Γενεύης.
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στην τριμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με τέσσερις βασικούς άξονες την άσκηση πίεσης στην Τουρκία για μείωση των ροών μέσα από την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, την εφαρμογή του διμερούς πρωτοκόλλου επανεισδοχής, την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης και την εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος επανεγκατάστασης από την Τουρκία και τη στήριξη της Ελλάδας μέσω παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και οικονομικής ενίσχυσης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δείτε επίσης:
Το tweet του Τσίπρα για τη συνάντηση με Μέρκελ - Ολάντ
Η αγκαλιά του Τσίπρα με τον Ολάντ – ΦΩΤΟ
Η θερμή χειραψία Τσίπρα – Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Πηγή:http://www.enikos.gr