4 Μαρ 2016

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Αθήνας

Την συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντα τους μέχρι τις 16 Μαρτίου αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, επαναλαμβάνει την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος ότι το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης καταστρατηγεί...
θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ιδίως δε τις αρχές της βιωσιμότητας και της ανταποδοτικότητας, είναι αναξιόπιστο, και οδηγεί απροσχημάτιστα σε αντισυνταγματική δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων.
Το Δ.Σ. υπογραμμίζει την πάγια θέση των Δικηγόρων αλλά και του συνόλου των επιστημονικών φορέων, πως ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την άμεση απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης, πλήρη αναλογιστική μελέτη, και έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.
Συνεκτιμώντας το γεγονός ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί σε κανένα από τα αιτήματα του δικηγορικού σώματος, κατόπιν και της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων (στις 2/3/2016), το Δ.Σ του Δ.Σ.Α αποφασίζει την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr