12 Μαρ 2016

Σεισμός Κρήτη: Τι φοβούνται οι ειδικοί από τη συνεχόμενη σεισμική δραστηριότητα;

Η περιοχή της Κισσάμου έζησε μία έντονη σεισμική δραστηριότητα το Σάββατο (11/03/2016) με δονήσεις που δεν ξεπερνούσαν τους 4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. Ωστόσο, η σεισμική δόνηση των 4,9 βαθμών που συνέβη λίγο μετά τις δύο και μισή το μεσημέρι του Σαββάτου, κινητοποίησε τους ...
Έλληνες επιστήμονες, ιδιαίτερα.
Θεωρούν πως τα επόμενα 24ωρα, θα είναι κρίσιμα. 
Όπως, μάλιστα, μεταδίδει το flashnews.gr, τις τελευταίες ημέρες από το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του παραρτήματος Χανίων στο ΤΕΙ Κρήτης, με μέριμνα του Διευθυντή του Εργαστηρίου Φίλιππου Βαλλιανάτου, είχαν ετοιμαστεί τρεις σεισμολογικοί σταθμοί για να τοποθετηθούν στην περιοχή του Κισσάμου. Ήδη στην περιοχή υπάρχει δίκτυο του Εργαστηρίου.
Aυτό δεν συνέβη καθώς δεν κατέστη εφικτή η συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς για τα ακριβή σημεία τοποθέτησής τους.
Μετά, όμως την αλληλουχία των σεισμικών δονήσεων, κρίθηκε και από επικοινωνία που είχε ο Φίλιππος Βαλλιανάτος με τον Δήμαρχο της περιοχής, Θεόδωρο Σταθάκη, η άμεση τοποθέτηση των σεισμολογικών αυτών σταθμών.
Οι κάτοικοι στα Χανιά και στην ευρύτερη περιοχή είναι ανήσυχοι. Διόλου τυχαίο καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει στα Χανιά 37 χερσαίοι σεισμοί – και ως εκ τούτου αισθητοί – και τρεις θαλάσσιοι.