21 Μαρ 2016

Απέρριψε την πρόταση Γεννηματά ο Στ. Θεοδωράκης

Οι προτάσεις για ένα «πολυκομματικό, ομόσπονδο φορέα» ή για «συνάντηση όλων των αρχηγών του προοδευτικού χώρου γύρω από ένα τραπέζι» δεν καλύπτουν το κενό. 
Το παραπάνω απάντησε ο ....
Σταύρος Θεοδωράκης στην πρόταση για διάλογο που απηύθυνε στο Ποτάμι -αλλά και στο ΚΙΔΗΣΟ- η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία αναφερόταν σε ένα «πολυκομματικό, ομόσπονδο φορέα» ή σε «συνάντηση όλων των αρχηγών του προοδευτικού χώρου γύρω από ένα τραπέζι». Η πρωτοβουλία αυτή της κ. Γεννηματά, ίσως είναι η ύστατη από μέρους του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να υπάρξουν γέφυρες συνεννόησης ανάμεσα στους δύο χώρους.
Ο πρόεδρος του Ποταμιού δεν αρνείται την ανάγκη να συνεργαστούν τα κόμματα του Κέντρου και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, όμως αντιπροτείνει να «συγκροτηθεί ένα Κοινοβούλιο του Κέντρου, όπου θα αντιπροσωπεύονται όλες οι προοδευτικές δυνάμεις». 
Πιο αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση, ο Στ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το κόμμα του «γεννήθηκε για να συγκρουστεί με το σύστημα της παρακμής». Και συμπλήρωσε πως...
Το θέμα, δεν είναι «να ενωθούμε για να μην χάσουμε» αλλά «να πολλαπλασιαστούμε για να τα αλλάξουμε όλα». Η πρότασή μας είναι να συγκροτηθεί ένα Κοινοβούλιο του Κέντρου, όπου θα αντιπροσωπεύονται όλες οι προοδευτικές δυνάμεις.
Αφού κατηγορεί την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, ο κ. Θεοδωράκης τονίζει πως «η επιτυχία του διαλόγου θα κριθεί από τη συμμετοχή των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας. Σε αυτές πρέπει να δώσουμε χώρο και όχι να μιλάμε στο όνομά τους. Αν οι καρέκλες στην πρώτη σειρά είναι πιασμένες από μας, δεν θα έρθει κανείς. Οι προτάσεις για ένα «πολυκομματικό, ομόσπονδο φορέα» ή για «συνάντηση όλων των αρχηγών του προοδευτικού χώρου γύρω από ένα τραπέζι» δεν καλύπτουν το κενό».

Και καταλήγει, απαντώντας ουσιαστικά στην πρόταση της κ. Γεννηματά: 
Πιστεύει κανείς ότι οι πολίτες που δεν προσήλθαν καν στις τελευταίες κάλπες θα ενθουσιαστούν από το γεγονός ότι τα κόμματα που δεν ψήφισαν, συγκρότησαν ομοσπονδία; Αυτοί που δεν στήριξαν χωριστά τα κόμματά μας, θα μας στηρίξουν αν μετατραπούμε σε μια χαλαρή (ή πιο συνεκτική) κομματική ομοσπονδία; Αυτό θέλουμε; Να μαζευτούμε σε μεγαλύτερα γραφεία;
Πηγή: efsyn.gr