25 Μαρ 2016

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να καταλάβει ότι η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Νέα επίθεση στο ΔΝΤ κάνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Οικονομικών στέλνει μήνυμα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και σε μέλη του Εurogroup  ότι οι θυσίες της Αθήνας έχουν όρια και κόκκινες γραμμές....

«Το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβει ότι, εκτός από την ελάφρυνση του χρέους, πρέπει να υπάρχει μια κοινωνία όρθια για να απολαμβάνει το όφελος από τη μείωση του χρέους. Και κάποια μέλη του Eurogroup πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να έχουν και λύση και το ΔΝΤ μέσα, χωρίς να δίνουν όμως κάτι για το χρέος. Οπως έλεγαν οι αρχαίοι, η αυτογνωσία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη λύση των προβλημάτων», λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Χαρακτηριστική τις περασμένες μέρες ήταν η δήλωση του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, που παραλλήλισε το ΔΝΤ με τον σεξπιρικό χαρακτήρα του τοκογλύφου Σάιλοκ στον «Εμπορο της Βενετίας» (στο έργο, ο όρος που είχε βάλει ο Σάιλοκ για να δώσει το δάνειο, ήταν μια λίβρα σάρκας από οποιοδήποτε μέρος του σώματος).
Πηγή:http://www.newsbeast.gr