1 Μαρ 2016

Αλεξιάδης: Στόχος οι δυσμενείς επιπτώσεις φορολογικών ρυθμίσεων να μειωθούν στο ελάχιστο

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε οι δυσμενείς επιπτώσεις ορισμένων φορολογικών ρυθμίσεων να μειωθούν στο ελάχιστο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, και προσέθεσε ότι πρόκειται ...
για μέτρα που βρήκε η σημερινή κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξουν αλλαγές εντός του 2016.
Απαντώντας σε αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης σχετικά με ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για την εγγύηση των καταθέσεων, όπως Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί και η επιβολή φόρου πολυτελείας στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, υποστήριξε ότι το να διαφωνεί κάποιος σε επιμέρους μέτρα χωρίς να καταθέτει συνολική πολιτική πρόταση είναι «σαν να κινείται σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπου δεν υπάρχουν φόροι».
Αναφερόμενος ειδικότερα στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, είπε ότι αποτελεί ισοδύναμο για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, που αποτελούσε απαίτηση όλων των κομμάτων και δεν προτάθηκε κάποιο άλλο ισοδύναμο, ενώ για το θέμα της επιβολής φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.
Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, για την ενσωμάτωση της οδηγίας 2014/49/ΕΕ για τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων και το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
Υπέρ, επί της αρχής, του σχεδίου νόμου τοποθετήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων και κατά η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr