3 Μαρ 2016

Τι είπαν στο τηλέφωνο Τσίπρας – Νταβούτογλου

«Αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα στις Βρυξέλλες δεν μπορώ να έρθω την Τρίτη στη Σμύρνη», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αχμέτ Νταβούτογλου στη χθεσινή επικοινωνία τους, που πραγματοποιήθηκε στις 11 το βράδυ. «Πρέπει να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ...
ο Ελληνας πρωθυπουργός.
«Θα υπάρξουν αποτελέσματα στις Βρυξέλλες», ήταν η διαβεβαίωση του Αχμέτ Νταβούτογλου που υπήρξε καθησυχαστικός απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό για τις κινήσεις της χώρας του στο προσφυγικό το επόμενο χρονικό διάστημα.
Κατόπιν τούτου οριστικοποιήθηκε το ελληνοτουρκικό συμβούλιο κορυφής που θα γίνει, αυτή τη φορά στη Σμύρνη, την Τρίτη 8 Μαρτίου υπό την προεδρία του Αχμέτ Νταβούτογλου και του Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχψή πολλών υπουργών των δύο χωρών.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορώ να έρθω την Τρίτη στη Σμύρνη όταν περνούν 1.500 πρόσφυγες τη μέρα. Πρέπει να μειωθούν οι ροές από την Τουρκία».
Στο άκουσμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν έτοιμος να ακυρώσει την επίσκεψη ο κ. Νταβούτογλου του είπε πολλές φορές να μην ανησυχεί και ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr