3 Μαρ 2016

Τσακαλώτος: Δεν πρόκειται να μειώσουμε τις συντάξεις

«Φρένο» στις απαιτήσεις των δανειστών για νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις είναι διατεθειμένη να βάλει η κυβέρνηση, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.
«Η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε νέες περικοπές συντάξεων», διαμήνυσε ...
ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
Όπως εξήγησε, το ΔΝΤ ζητεί περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα δεν προτίθεται να πράξει κάτι ανάλογο.
Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε στη συνέχεια, ότι οι θέσεις της κυβέρνησης βρίσκονται πολύ κοντά με τις αντίστοιχες της Κομισιόν και της ΕΚΤ, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του Ταμείου.
Ο κ. Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο, άσκησε κριτική στο ΔΝΤ χαρακτηρίζοντας αδιανόητες τις απαιτήσεις για πολύ περισσότερα μέτρα συγκριτικά με αυτά που είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι κατά την υπογραφή του μνημονίου, ενώ επανέλαβε ότι «η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις διακυβεύει την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να μην υπάρξει νέα περικοπή των συντάξεων ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικά τα στοιχεία που επικαλείται ο Πόλ Τόμσεν και τα οποία ανεβάζουν τη δαπάνη του δημοσίου για τις συντάξεις στο 10% του ΑΕΠ.