30 Μαρ 2016

Διατροφικός εφιάλτης συγκλονίζει 57 χώρες

Σοκάρουν τα ευρήματα της τεράστιας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποίησαν από κοινού Interpol και Europol σε 57 χώρες. Συγκεκριμένα κατά την επιχείρηση, οποία είχε την κωδική ονομασία «Opson V» κατασχέθηκαν περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων, μεταξύ των οποίων: ...
εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό, αλλά και κρέας πιθήκου!
Χαρακτηριστικά στο Χαρτούμ κατασχέθηκαν σχεδόν  εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα. Στην Ιταλία, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές, «βαμμένες» με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας), για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση. Επίσης στην Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει ένα δίκτυο, μετά τη σύλληψη ενός προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος, που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία. Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βοδινού και βουβαλίσιου κρέατος, ακατάλληλου για κατανάλωση, που προορίζονταν να πουληθούν από σούπερ μάρκετ.
Ακόμη πολλά κιλά κρέατος πιθήκου βρέθηκαν στα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ , ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες. Στην Ινδονησία κατασχέθηκαν 70 κιλά από εντόσθια κοτόπουλων, διατηρημένων στη φορμόλη, η οποία απαγορεύεται στα τρόφιμα.
Πηγή:http://www.enikos.gr