29 Μαρ 2016

Πρόσθετα μέτρα 5,5 δισ. ευρώ ως το 2018

Στο 3% του ΑΕΠ, ήτοι 5,5 δισ. ευρώ -κι όχι 4,5% του ΑΕΠ (9 δισ. ευρώ)- θα ανέλθουν τα πρόσθετα μέτρα για την τριετία 2016-18.
Το παραπάνω προκύπτει έπειτα από δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου ....
Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο εξέτασε τη λίστα με τις παραμετρικές παρεμβάσεις που θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα με το κουαρτέτο των Θεσμών.
Παραμένει ο στόχος για τη συμφωνία μέχρι τις 15 Απριλίου, πριν δηλαδή ξεκινήσει η εαρινή σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.  Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται ότι ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας για την κυβέρνηση, καθώς μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα ανοικτά «μέτωπα» με τους δανειστές και να έχουν ληφθεί αποφάσεις για το χρέος.
Επίσης, μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκαθαρίσει για το αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς -μιλώντας σε εκδήλωση της British American Tobacco για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά- ανέφερε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους που θα φέρει έκρηξη επενδύσεων».

Πηγή: efsyn.gr