18 Μαρ 2016

36ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι εργαζόμενοι – Με ενότητα στη δράση προχωράμε

Ένα ακόμα συνέδριο της ΓΣΕΕ πραγματοποιείται σε «αποστειρωμένο» περιβάλλον, μακριά από την κοινωνία, μακριά από τους εργαζόμενους.
Για μια ακόμα φορά, το ζητούμενο δεν είναι η ουσιαστική συζήτηση πάνω ....
στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, ούτε η χάραξη της στρατηγικής και της αγωνιστικής πορείας της Συνομοσπονδίας για τα επόμενα τρία έτη με στόχο να ανατραπούν οι καταστροφικές πολιτικές των Μνημονίων.
Και αυτό το συνέδριο γίνεται ώστε, οι καθεστωτικές πια πλειοψηφικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) να εξασφαλίσουν απλώς την επιβίωση και την αναπαραγωγή τους στην κορυφαία οργάνωση της εργατικής τάξης. Να συνεχίσουν να λειτουργούν τη ΓΣΕΕ ως αναπόσπαστο μέρος του συστήματος και να βάζουν φρένο στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων αναπαράγοντας την αφωνία, την ακινησία, την ηττοπάθεια.
Σε αυτή την κατεύθυνση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δυστυχώς για μια ακόμα φορά με την συνήθη τακτική τους να αρνούνται τη συνεργασία και τη κοινή δράση των αγωνιστικών -ταξικών δυνάμενων και να δρουν διαιρετικά μέσα στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, αντικειμενικά βάζουν πλάτη στις επιδιώξεις της πλειοψηφίας, αφήνοντάς την να παίζει το δικό της παιγνίδι στη ΓΣΕΕ.
Η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων Μνημονίων τα τελευταία 6 χρόνια έχει διαλύσει την εργατική τάξη και την ελληνική κοινωνία. Οι μισθοί έχουν πετσοκοπεί, οι συλλογικές συμβάσεις έχουν καταργηθεί, τα εργατικά δικαιώματα έχουν θυσιαστεί στο μνημονιακό βωμό. Πάνω από 1.2 εκατ. είναι άνεργοι, πάνω από 800.000 εργαζόμενοι δεν πληρώνονται από τον εργοδότη τους, ή πληρώνονται έναντι. Η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, τα πεντάμηνα απασχόλησης, τα voucher, η δήθεν "κοινωφελής" εργασία οργιάζουν και γενικεύονται.
Η Κοινωνική Ασφάλιση μπαίνει οριστικά στο προκρούστειο κρεβάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής και οι συντάξεις μας καταρρέουν. Η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθούν η Κυβέρνηση και οι δανειστές καταργεί το δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα πρόνοιας και οι συνταξιούχοι γίνονται επαίτες.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν μπορούν να μένουν απαθείς. Η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή την πορεία απαξίωσης, φθοράς, απονομιμοποίησης στις συνειδήσεις του κόσμου της δουλειάς.  
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στη ΓΣΕΕ και στον ιδιωτικό τομέα, δίνουμε τη μάχη για ουσιαστική αλλαγή πορείας των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ σε αγωνιστική, ταξική κατεύθυνση. Για μια ΓΣΕΕ απαλλαγμένη από τα βαρίδια και τις παθογένειες. Για μια ΓΣΕΕ δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο.
Δίνουμε τη μάχη της ευρύτερη συσπείρωσης όλων των ταξικών αριστερών αγωνιστικών δυνάμεων μέσα και έξω από τη ΓΣΕΕ, μέσα από τη κοινή δράση, μέσα από τους κοινούς αγώνες, μέσα από τη συμπόρευση όλων όσων αγωνίζονται για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης και να επανέλθουν τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Δίνουμε τη μάχη και για την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στην κορυφαία εργατική οργάνωση της χώρας.
Συμπορευόμαστε με τις δυνάμεις του ΕΜΕΙΣ και όλους όσους αγωνιούν για μια διαφορετική πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Συγκροτούμε την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και συμπορευόμαστε στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ αλλά και μετά από αυτό για να ενώσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τις αγωνιστικές δυνάμεις μέσα στα συνδικάτα.
Συμπορευόμαστε για να τελειώσουμε με τον κομματικό, κυβερνητικό, γραφειοκρατικό, συντεχνιακό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Συμπορευόμαστε για να συγκρουστούμε με ενότητα και με καλύτερους όρους ενάντια τις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, που απορρυθμίζουν ολόκληρη την Ευρώπη και τους Εργαζόμενους.
Συμπορευόμαστε για να ξεφύγουμε από τα σημερινά αδιέξοδα και να συμβάλλουμε στην ανατροπή των συσχετισμών στους τόπους δουλειάς, στα συνδικάτα, στην Κοινωνία.
17-03-16
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΝΙΚΑΜΕ!

Πηγή: ΜΕΤΑ