1 Νοε 2015

ESM: Η Ελλάδα μπορεί να μη χρειαστεί το σύνολο των 86 δις του νέου δανείου

Πιθανό βλέπει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην χρειαστεί να απορροφήσει το σύνολο των 86 δις δανειοδότησης που προβλέπονται από την τρίτη δανειακή συμφωνία,...
όπως αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των stress tests υπέδειξαν ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται το ποσό των 14,4 δισ. ευρώ ανακεφαλαιοποίησης, ποσό πολύ μικρότερο από τα  25 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί στη συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση.
«Το συνολικό κεφαλαιακό έλλειμμα για τις ελληνικές τράπεζες υπολείπεται κατά πολύ από τα 25 δισ. ευρώ που προόριζε ο ESM για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters. Τόνισε ακόμη ότι «αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα του ESM θα είναι χαμηλότερο των 86 δισ. ευρώ που προβλέπονταν αρχικά. Το ποσό των 10 δισ. ευρώ έχει ήδη μεταφερθεί σε ένα χωριστό λογαριασμό που διαχειρίζεται ο ESM. Αυτό το ποσό θα διατεθεί σύντομα στην Ελλάδα. Με επαρκή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα χρειαστούν τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ».
Πηγή:http://tvxs.gr