10 Νοε 2015

Απεργούν την Πέμπτη γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας, θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ και ....
της ΓΣΕΕ.
Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 8:00 στα Επείγοντα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Ζητούν την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, την καταβολή αυξημένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, την απρόσκοπτη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό και την πληρωμή των οφειλομένων των εργολαβικών εργατών.
Η ΟΕΝΓΕ, με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου, καλεί τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας και των Κέντρων Υγείας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου και παράσταση στο υπουργείο Υγείας. Κύριο αίτημα είναι η οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Από το ΜΕΤΑ